ARG!

http://desireenilsson.blogg.se/2009/april/missforsta-verkligen-inte-oss-nu.html#comment

Detta gör mig arg på två sätt. Dels själva videon, dels endel utländskas svar.
Jag börjar med videon - för det första vet man inte om man ska skratta eller gråta. Detta handlar ju helt klart om två människor som INTE vet vad dom pratar om. Att skylla allt som sker i Sverige på invandrare, är bara idiotiskt. Brott begås av både svenskar och invandrare. Sen att enligt statistik så begår utländska mer brott som våldtäckt osv, kanske stämmer, kanske inte. Men det gör inte svenskar till änglar för det. Att brottsligheten skulle sjunka om vi kasta ut alla invandrare är ganska självklart - befolkningen minskar ju (: . Det är fegt att skylla ett lands brottslighet på invandrare. Oavsett vilket hudfärg, vilken härkomst, vilken sexualitet och allt det där du har - begår du ett brott så gör du fel. För mig är iaf det inte svårt att förstå. Att sen säga utländska är avundsjuka för att dom inte kan klä sig som "oss". 1. Den dagen alla "svenskar" klär sig likadant, den kommer aldrig hända 2. vad skulle hindra utländska från att klä sig som dom vill, möjligtvis religion, men religion är ett val man gör - alltså valfritt. Videon visar bara på okunskap och att man vill provocera, men glöm inte att videon också kan ses som hets mot folkgrupp! alltså - ett brott.
Okej, över till utländskas svar - Att börja anklaga svenskar för diverse saker - det visar ju bara att ni inte har mer vett i huvvet en vad dessie och paow har. Vill börja med oh säga - om ni inte gillar Sverige som land eller svenskar - nej då har ni inget har och göra. Att säga saker som att svenskar är horor, svenskar är ingenting, svenskar är diverse annat - som jag tidigare sa, då ger ni samma respons som dessie skriver och därmed inte är smartare. Det jag inte kan förstå är att om man nu inte gillar Sverige, då finns det ingen anledning att bo här. Om jag skulle flytta till ett land, skulle jag antaligen göra det för att jag vill bo där, och om jag inte hade något val än att flytta - så skulle jag väl lära mig gilla landet. Jag är trött på folk som oavsett härkomst ska börja anklaga ett helt folkslag och säga saker som inte är fakta. Det är onödigt att dra folk över samma kam (dvs säga att alla är likadana) - det finns rasism åt båda håll vit mot svart, svart mot vit. Men oavsett härkomst - om någon säger att det land jag kommer ifrån gör si eller så, eller är si eller så - om jag svarar med samma kommentarer - då är jag inte mycket bättre själv och har därmed inget och klaga på!. Och för att förtydliga lite - när jag säger de utländskas svar så menar jag de personer som svarat på dessies video genom att klanka ner på Sverige. exakt lika fel, och att "dessie" börja - håller inte. för oavsett vem som börja, var det ju någon som fortsatte.
Förövrigt så har jag 2 saker att tillägga. 1. Jag är så långt i från rasist man kan komma och jag hoppas att jag gjort det ganska tydligt i det jag skrivit. Men jag är också stolt över att jag är svensk precis som andra är stolt över att dom är syrianer, bosnier osv osv. Det är aldrig fel att vara stolt över sin härkomst, men i Sverige har det blivit mer eller mindre rasistiskt att vara stolt svensk.
och 2. När det gäller invandringen i Sverige så tycker jag att man borde tagga ner, och det är på grund av att först oh främst måste hela Sveriges befolkning (JA svenskar,syrianer,bosnier,araber,turkar ALLA) kunna leva bra och ha möjlighet till vård,jobb,utbildning,hem osv. Så är det inte i dagens läge, och då är det korkat att ta in mer folk utifrån!. Hoppas ni förstår vad jag menar.
Det var allt för mig!

onödigt,

jag är ganska bra på oh skriva om onödiga saker (:. och nu tänker jag bara lite kort nämna att varför är varenda kille som ser bra ut antingen bög eller upptagen (iofs det senare är ganska logiskt xd) och så nu när det börjar bli vår ser man helt plötsligt 2111 par överallt :). och nej ta mig inte för en desperat person, men helt ärlig.. ibland kan jag sakna att ha någon. och sen kommer jag på hur jävla skönt det är att vara singel, man är fri och det enda som man behöver bry sig om är vänner oc h familj. prima där faktiskt. och vad har jag gjort idag då, väldigt mycket faktiskt - jag vakna, kunde inte prata, har käkat massa godis, sminkat syrrorna till påskkärringar och diskuterat hur jävla fult silikonbröst egentligen är med min mamma och låtsaspappa. haha det låter ju inte direkt normalt, men å andra sidan har jag aldrig påstått att min familj är normal ^^.
nu ska ja se det sista på ncis.
ciaaao

sjuk

för 4441111 gången de senaste månaderna är jag sjuk (får hoppas att amanda inte läser eftersom jag sa att jag inte skulle klaga ;D). men iaf, det är ganska surt att vara sjuk jämt... oftast är det bara en vanlig förkylning men även öroninflammation och massa skit har smugit sig emellan. just nu äre bara kraftig hosta, ont i halsen och täppt näsa samt ögona som krånglar då och då (ehm det blev inte så bara tillslut märkte jag^^). Sen vet jag också att när jag blir förkyld tar det minst 10-14 dgr innan det är slut.. och spanjorerna kommer om 6 dagar -.- och då tänker jag garanterat inte va hemma och ruttna. så oavsett om jag får lunginflammation/öroninflammation och diverse annat så tänker jag leva livet när dom är här och så äre bara. på tal om spanjorer så saknar jag dom :( och innan jag blir helt depressed och gömmer mig i ett hörn ngnstans så slutar jag här.
ciaao

ilska

vissa personer gör mig bara så jävla förbannad. du ska vara en del av mitt liv och hans liv, du ska vara där för mig och du ska vara där för han, men att ge han 500 när han fyller 18 och inte ens säga grattis. det är som ett slag i ansiktet, inte bara på han, utan på mig. det gör ont att du kan behandla en person du gett livet till, en person du borde älska som du gör. du äcklar mig, att behandla en person som är värd det bästa på det sättet du gör är vidrigt. och hemskt. jag förstår inte och kommer aldrig förstå hur du tänker. men en sak jag kan säga är att jag vet att du kommer stå där en dag och ångra dig och då är det sedan länge försent. du kan leva ditt nya liv, för jag behöver inte dig. och från och med idag, behöver inte han dig heller. vi klarar oss bra utan dig, inte bara bra utan perfekt. jag längtar till den dagen du inser vad du egentligen förlorat. du behandlar en av dom underbaraste,snällaste personerna jag känner och ngnsin lär känna som om han inte vore värd något. men sanningen är att han är värd så mycket mer. jag har uteslutit dig ur mitt liv i ca 1 år, och det kommer han också göra snart. det jag vet är att jag vill aldrig ha dig i mitt liv, du kommer aldrig få vara en del av det för det är något du inte förtjänar. och jag hoppas att "han" också gör samma val.

home not sweet home...

kom hem kl 1 natten till fredagen. det enda jag kan tänka på är hur jag vill tillbaka, visst skönt och träffa familj och vänner igen. Men tyvärr inget slår spanien. Folket är några av de mest underbaraste jag någonsin mött!. det finns helt enkelt inte ord tillräckligt för att beskriva. jag håller med alisa, på så kort tid har man fått så många nya vänner och inte bara vänner för kort tid utan vänner föralltid. åtminstone kommer jag försöka hålla kontakten, både med svenskarna och spanjorerna <3. Har så mycket att berätta vet egentligen inte vart jag ska börja, men det får ändå bli en annan gång för det är nämligen så att jag inte har någon lust eller ork just nu. men jag kan säga utan att behöva tänka efter - detta är det absolut bästa jag gjort i hela mitt liv!

RSS 2.0